Mynte-smoothie

Glutenfri knækbrød

Hvad er gluten?
Gluten er en betegnelse for en lang række proteinstoffer, som man især finder i hvedemel, men også i fx. rug og byg. Teknisk set hedder de forskellige proteiner noget forskelligt, men for nemheds skyld samler vi dem under en fælles betegnelse: Gluten.
Da jeg gik på Stepz danseuddannelse, fik jeg især øjnene op for, hvor meget min kost betyder for mit fysiske velbefindende. F.eks. reagerer min krop negativt på gluten – uden at jeg decideret er allergisk over for det. Jeg opdagede faktisk, at jeg præsterede bedre på dansegulvet, når jeg undgik glutenholdige produkter. Da jeg naturligvis fortrækker at have det godt, prøver jeg at undgå gluten i min mad, og det er faktisk nemmere end man tror – især i dag, hvor glutenfri produkter er til at finde i stort set alle supermarkeder. Jeg elsker godt brød og har siden barns ben været stor fan af knækbrød som mellemmåltid. Heldigvis behøver man ikke at undvære nogen af delene, bare fordi man vælger gluten fra i hverdagen.

OPSKRIFT #1
Du skal bruge:

1 spsk. fiberHUSK

2 ½ dl. vand

1 tsk. havsalt

1 dl. græskarkerner

1 dl. solsikkekerner

1 dl. hørfrø

1 dl. sesamfrø

1 dl. glutenfri havregryn

¾-1 dl. olivenolie

2 dl. glutenfri mel (jeg brugte 1 dl. Fuldkornsmajsmel + 1 dl. Boghvedemel)

Sådan gør du:

Først blander du 1 spsk. HUSK med 1 dl vand i en skål, til en geléagtig konsistens opnås. Tilsæt derefter salt og så de øvrige ingredienser. Rør det hele sammen til en klæbrig dej.

Start med halvdelen af dejen og rul ud mellem 2 stykker bagepapir vha. en kagerulle. Tag det øverste bagepapir af og lav tern (i passende størrelser) i dejen med en kniv eller udstyk med en kageform (jeg har brugt et glas for at få dem runde).

Bag i midten af ovnen ved 200 grader (varmluft) og vent/hold øje i ca. 10-12 min. til knækbrødende er gyldne.

Gentag herefter fremgangsmåden med den sidste halvdel af dejen.

IMG_5109


eller

OPSKRIFT #2

Du skal bruge:

1 dl. Chiafrø

1 dl. Hørfra

1 dl. Solsikkekerner

1 dl. Sesamfrø

1 dl. Glutenfri Havregryn

1 dl. Fulkornsmajsmel

1 dl. Fuldkornsrismel

1 tsk. Havsalt

1 tsk. Glutenfri bagepulver

1 dl. Olivenolie

2-3 dl. Vand

Sådan gør du: 

Bland alle ingredienser sammen til en klistret dej. Rul ud mellem 2 stykker bagepapir, fjern det øverste bagepapir og skær ud i firkanter. Bag knækbrødene i ovnen (forvarmet til 200 grader (varmluft)) i ca. 10-12 min. – Psst! Husk at holde øje med dem så de ikke brænder på!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mynte-smoothie