Vitale vitaminer

Dadelkugler

Hjemmelavet Lørdagsgodt

Lørdagsgodt er en “flott tradisjon” der hvor jeg kommer fra. Når min egen søde tand skal forkæles, er det som regel med god, mørk chokolade (aller helst fra Lovechock) eller vindruer, og ind imellem er jeg også glad for treats a la 42Raw, hvor alle ingredienser er naturlige og uforarbejdede. I det hele taget er jeg stor fan af at vide hvor det, som jeg propper i munden, kommer fra.

Her skal I få et bud på lidt hjemmelavet Lørdagsgodt.

Dadler, dadler, dadler

Endnu en opskrift på dadelkugler, tænker du? Men denne er for god til at ignorere – de smager af karamel omgivet af chokolade, og så er der vist lagt i ovnen til en hyggelig lørdag eftermiddag (spis dem med måde). Ud af nedenstående opskrift bliver der cirka 12 dadelkugler.

Du skal bruge

KARAMEL

12 bløde dadler uden sten

2-3 tsk. peanutbutter

1/2 tsk. vanillepulver

1/4 tsk. fint havsalt

CHOKOLADEOVERTRÆK

4 spsk. kokosolie

4 spsk. rå kakaopulver

1/2 tsk. vanillepulver

2 spsk. akaciehonning

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne til din “karamel” sammen (dadler, peanutbutter, vanillepulver og havsalt) indtil du har en lind masse (uden klumper).

Sæt massen på køl i (mindst) en halv time, så den bliver lettere at arbejde med.

Tag massen ud og form små kugler med dine hænder eller en ske.

Stil massen på køl igen – gerne i fryseren – i en halv time.

Smelt kokosolien i et vandbad og tilsæt resten af ingredienserne (rå kakaopulver, vanillepulver, akaciehonning). Rør det hele rundt og udryd eventuelle klumper i det flydende chokoladeovertræk.

Tag karamelmassen ud af fryseren og vend kuglerne i chokoladeovertrækket, inden du igen sætter dem på køl, indtil chokoladen er størknet, og dadelkuglerne skal nydes. Opbevar dem i fryseren – de fryser aldrig helt og kan derfor nydes direkte herfra.dadelkugler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vitale vitaminer