Om bloggen

Açaískål

Açaí (a-saj-i) – små, blå, spiselige mirakler!

Mhm.. Jeg elsker smagen, der i min mund føles som en blanding af to af mine absolut yndlingsfødevarer – god, mørk chokolade og solmodne, friskplukkede blåbær. Açaí smager med andre ord af PRANA, som på sanskrit betyder LIVSKRAFT, og er noget, som man kun kan få for lidt af.

Det er ikke muligt at få friske açaíbær herhjemme, da de simpelthen ikke kan holde sig så længe, så de kan nå at blive fragtet hele vejen fra den sydamerikanske regnskov, derfor må jeg nøjes med acaipulver, som jeg personligt køber af den danske (og økologiske) producent acaiacai.

En anden god grund til at mæske sig i açaí er det enormt høje niveau af antioxidanter. Indtag af såkaldte “superfoods” (mad med masser af antioxidanter) er blevet en sund trend og hashtagget #acaibowl bliver flittigt brugt på Instagram – også af undertegnede (indrømmet), hvilket en masse caféer samt kosmetik-, kosttilskuds- og fødevarefirmaer også har fundet ud af at udnytte, hvorfor markedet lige nu bugner med produkter indeholdende açaí. Foruden de vigtige antioxidanter, indeholder bærrene også en masse sunde fedtstoffer, samt kostfibre, mineraler og vitaminer.

What’s not to like?

SIRUP! Mange açaíprodukter indeholder desværre også en masse sukker, så vær opmærksom og læs varedeklarationen grundigt, inden du bestemmer dig for at investere i lækkerierne.

Du skal bruge (til én skål):

1 banan

1 stor håndfuld frosne blåbær

2 spsk. acaipulver

mandeldrik – tilpas til ønsket konsistens

Sådan gør du:

Blend alle ingredienserne ind til du får en konsistens som en tyk smoothie. Hæld blandingen i en skål og pynt den med din yndlingstopping inden du spiser den med ske. Jeg elsker selv at pynte med frisk frugt (fx. mango og friske bær), kokosflager, tørrede gojibær, hampefrø og mandler.

 

PSST! FÅ 20% RABAT PÅ DIT NÆSTE KØB OVER 400,- // RABATKODE: RAWSUMMER 

Der er ovenikøbet fri fragt på alle ordrer i juli og august (klik på billedet herunder)!

unnamed

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om bloggen